wintersport reisverzekering

Wintersport en de reisverzekering

Een reisverzekering speciaal gericht op wintersport vakanties

Waarom zou u voor een wintersportvakantie een aparte reisverzekering afsluiten?
Wanneer u op vakantie gaat sluit u een kortlopende of een doorlopende reisverzekering af. Normaal gesproken is dit voldoende als u geen extreme sporten of andere risicovolle sporten gaat beoefenen. De wintersportvakantie is echter een van de reizen die onder de categorie risicovol vallen. Een standaard reisverzekering dekt de risico’s die bij de wintersportvakantie horen meestal niet. Voor deze risico’s sluit u een aanvullende wintersport reisverzekering af.

Wintersport en de risico’s

Tijdens een wintersportvakantie beoefent u sporten die extra risico’s met zich mee brengen. U kunt dan denken aan skiën en snowboarden, waarbij een val met de mogelijke (pijnlijke) gevolgen, snel is gemaakt. Dit kan betekenen dat u niet met een gewone vlucht naar huis kunt, maar met een speciale ‘gipsvlucht’ gerepatrieerd moet worden of met een banaan van de berg afgehaald wordt. Om zelf niet voor de hoge kosten van zo’n vlucht of afdaling op te draaien, sluit u een wintersport reisverzekering af, waarbij deze kosten voor noodhulp gedekt zijn.

Dekking

Bij een gewone reisverzekering heeft u een standaard dekking. Wanneer u voor een wintersportvakantie kiest betekent dit vaak dat u ook uw eigen materiaal meeneemt. In het ongunstige geval van schade, verlies of diefstal, kunt u voor grote kosten komen staan. Bij een wintersport reisverzekering valt dit onder de dekking. Dit geldt ook voor het niet kunnen gebruiken van uw skipas of gehuurde ski’s en niet deel kunnen nemen aan skilessen door een gebeurtenis waarvoor u verzekerd bent. Basis medische kosten (tegen Nederlandse tarieven) worden vergoedt vanuit uw zorgverzekering, extra kosten kunt u aanvullend verzekeren.

Aansprakelijkheid bij ongeval of schade bij derden

U ben met een reisverzekering wintersport verzekerd, wanneer u bijvoorbeeld schade aan derden of uw appartement toebrengt.

Leest u de polisvoorwaarden goed door voor een totaaloverzicht van de kosten die vergoed worden en in welke gevallen. Mocht u nog vragen hebben, neemt dan gerust contact met ons op.

Informatie