kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Deze reisverzekering is ideaal voor reizigers die één keer per jaar op vakantie gaan

U wilt voor een korte periode op reis gaan. Om er zeker van te zijn dat u niet met extra kosten wordt opgezadeld bij onvoorziene omstandigheden, wilt u hiervoor een reisverzekering afsluiten. Voor deze korte periode wilt u geen doorlopende reisverzekering afsluiten als u niet weet of u binnen niet al te lange tijd weer op reis zult gaan. De reisverzekering die hierbij past is de kortlopende reisverzekering.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Zoals de naam al aangeeft, geeft deze verzekering u de mogelijkheid per dag verzekerd te zijn voor een korte reisperiode. U sluit voor elke korte reis die u maakt een aparte reisverzekering af voor de tijd dat u op reis bent. De verzekering gaat in op de dag van vertrek en eindigt op de dag van terugkomst. Een kortlopende reisverzekering kunt u zelfs op de dag van vertrek nog afsluiten. Deze reisverzekering kiest u wanneer u bijvoorbeeld een stedentrip van 3 dagen of een wintersportvakantie boekt.

Dekking en premie

De dekking bij de kortlopende reisverzekering hangt af van uw reisbestemming. Blijft u binnen Europa of gaat u verder, waarbij u een werelddekking nodig heeft. De premie die u betaalt is een premie per dag, per persoon en is afhankelijk van datgene waarvoor u verzekerd wilt zijn. U kunt al verzekerd zijn vanaf € 1,25 per persoon per dag. Dit is een richtlijn, de werkelijke kosten zijn onder andere afhankelijk van de door u gekozen dekking.

Voordeel en nadeel

Voordeel:

Nadeel:

Deze reisverzekering kiest u het beste tot een maximaal aantal van 21 reisdagen per jaar en als u niet meer dan 2 keer per jaar op vakantie gaat. Gaat u vaker of langer dan bent u goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering.

Informatie