jongeren reisverzekering

Jongeren reisverzekering

Goed verzekerd op jongerenvakantie

Jongeren gaan steeds vaker en vroeger onafhankelijk van hun ouders op vakantie en kiezen vaak ook een ander soort vakantie. In dat geval kunnen ze ervoor kiezen om een eigen jongeren reisverzekering af te sluiten. Hiermee bent u ervan verzekerd dat uw kind goed verzekerd op reis gaat. Niemand weet wat er tijdens de reis kan gebeuren, maar zeker niemand zit op extra kosten te wachten en al helemaal niet wanneer je jong bent en, misschien voor het eerst, alleen op vakantie gaat.

Wanneer een jongeren reisverzekering afsluiten?

Jongeren kunnen tot hun 27e worden bijgeschreven op de reisverzekering van hun ouders. Maar wat als je een reislustige ondernemende jongere bent die niet genoeg heeft aan een standaard reisverzekering van zijn of haar ouders? De reisverzekering van je ouders met Europese dekking voldoet niet bij een reis buiten Europa. Ook als u zelf geen reisverzekering heeft doet uw kind er goed aan om een eigen jongeren reisverzekering af te sluiten met de dekking die hoort bij de reizen die in de (nabije) toekomst gemaakt zullen worden. Is uw zoon of dochter nog geen 18, dan kan hij/zij wel een eigen reisverzekering hebben, maar moet u deze voor hem of haar afsluiten. Tussen 18 en 27 kan de jongere alles zelf regelen.

Extra uitdaging tijdens de vakantie

Wanneer je als jongere extra uitdagingen zoekt tijdens je vakantie met de risico’s die hieraan verbonden zijn dan is het verstandig na te gaan waarvoor je verzekerd wilt zijn om niet voor onverwachte kosten te komen staan. Dit geldt bijvoorbeeld bij een wintersportvakantie of wanneer uw zoon of dochter gaat skydiven of bungeejumpen.

Premie

Voor jongeren is er een speciale gereduceerde premie, deze is afhankelijk van de bestemming en de gedekte risico’s en kosten. Jongeren kunnen ook kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Vanaf 21 dagen vakantie of meer dan twee kortere trips per jaar is een doorlopende reisverzekering interessant. Leest u samen de polisvoorwaarden goed door om te beslissen of u een aanvullende verzekering af moet sluiten.

Informatie