olifanten

Hoe kan ik milieubewust op vakantie?

Welke maatregelen kan ik nemen om milieubewust op vakantie te gaan?

Het is heerlijk om er tussenuit te gaan. Een midweek, een lang weekend of een aantal weken, tijdens de schoolvakanties of juist niet om de drukte te vermijden. Even weg van huis en genieten, uitrusten of juist actief zijn. Om niet voor onverwachte kosten te komen staan, sluit u een reisverzekering af die past bij uw reis. Met een groene reisverzekering kunt u ook duurzaam en verantwoord op reis zonder daar veel moeite voor te hoeven doen.

Reizen, reisverzekering en milieu

Op reis gaan kan op verschillende manieren. Een fietsvakantie kan thuis al beginnen en een vakantie met de trein begint bijna voor de deur. Als dit niet het soort vakanties zijn die uw voorkeur hebben, dan liggen een autovakantie of een vliegvakantie meer voor de hand. De eerste manieren van reizen belasten het milieu zo min mogelijk. De laatste twee opties doen het tegenovergestelde. Het is niet de bedoeling uw reislust te verminderen, door u hier op te wijzen, want iedereen heeft recht op vakantie. Maar het is lonend om stil te staan bij de gevolgen die reizen voor het milieu hebben. Het verhoudt uw reisgedrag zich tot het milieu?

Steun het milieu met een groene reisverzekering

Het is heel eenvoudig om van uw vakantie te genieten en tegelijkertijd het milieu te steunen met een groene reisverzekering. Online een polis afsluiten en wijzigingen en schade doorgeven waardoor bestaande bomen worden gespaard en nieuwe worden bomen geplant om de CO2 uitstoot te compenseren. Een win-winsituatie, waarvan u op korte termijn en mens en natuur op lange termijn profiteren. Hoe meer groene reisverzekeringen, hoe duurzamer we op reis kunnen. We zouden ons eigenlijk af moeten vragen waarom er nog niet-groene reisverzekeringen bestaan.

Informatie