fietsvakantie verzekeren

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Welk type reisverzekering past het beste bij u?

Gemiddeld gaan Nederlanders bijna twee keer per jaar op reis. Het gaat hier om langere vakanties, zoals een zomervakantie, kortere vakanties zoals wintersport en korte reisjes voor een weekend of midweek. Allemaal geboekt om weg te gaan van de dagelijkse beslommeringen en te genieten van een andere, nieuwe omgeving. Waar u ook voor kiest, bij iedere reis past een kortlopende of een doorlopende reisverzekering.

Welke reisverzekering past bij u?

U gaat op reis, voor een lange of een korte periode. Deze reis wilt u zo ontspannen mogelijk maken, zonder u druk te maken over eventuele kosten waar u niet op voorbereid was. Met een reisverzekering kunt met een gerust hart vertrekken. Het kan een heel karwei zijn om uit te zoeken welke verzekering het beste bij u en uw reis past. Gaat u voor de doorlopende of de kortlopende variant? Het hoeft niet moeilijk te zijn als u vooraf weet of u meerdere korte reisjes gaat maken of een vakantie langer dan 21 dagen. In dat geval bent u het voordeligst uit als u kiest voor een doorlopende reisverzekering. Valt het aantal reis-/vakantiedagen per jaar lager uit dan 21 dagen, dan past een kortlopende reisverzekering beter bij u.

Wat komt er nog bij de juiste reisverzekering kijken?

Ligt uw gekozen bestemming binnen Europa of daarbuiten. Als u de juiste dekking wilt kiezen, zult u hier rekening mee moeten houden. Ook dekken de kortlopende en doorlopende reisverzekering niet alle soorten reizen. Zijn er extra risico’s aan verbonden, zoals bij skiën of diepzeeduiken, bekijk dan of u hiervoor een extra verzekering moet afsluiten. Heeft u dit allemaal geregeld dan hoeft u alleen nog maar ontspannen op reis te gaan en te genieten van uw trip of vakantie.

Informatie