doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar onbezorgd op vakantie

Een reisverzekering verzekert u tegen kosten die u onverwacht maakt tijdens uw reis, zowel persoonlijk als materieel. Dit kan zijn tijdens meerdere (korte) reizen of tripjes per jaar of voor een langere periode, zoals een zomervakantie.

Wanneer kiest u voor een doorlopende reisverzekering?

Wanneer u langer dan drie weken of meerdere keren per jaar op vakantie gaat (bijvoorbeeld een skivakantie, een weekendje weg en een stedentrip) past een doorlopende reisverzekering het beste bij u. Uit de naam kunt u al opmaken dat het hier om een reisverzekering voor langere tijd gaat. U sluit de verzekering voor minimaal één jaar af, zonder onderbreking, waarna hij maandelijks opzegbaar is. U kunt gedurende het jaar op vakantie gaan of stedentrips maken wanneer en zo vaak u wilt.

Dekking

Net zoals bij een kortlopende reisverzekering is de dekking afhankelijk van uw bestemming en waarvoor u verzekerd wilt zijn. Blijft u binnen Europa, of gaat u buiten Europa op vakantie? In dat geval heeft u een doorlopende reisverzekering met werelddekking nodig. Gedurende de looptijd van de verzekering kunt u de dekking wijzigen, mocht u Europadekking gekozen hebben en later toch besluiten om bijvoorbeeld (ook) naar Australië te gaan, dan kunt u de reisverzekering omzetten naar een met werelddekking.

Voordeel en nadeel

Voordeel:

Nadeel:

Premie

U kunt een doorlopende reisverzekering al vanaf € 1,40 per maand afsluiten. Houdt u er rekening mee dat dit een richtlijn is, onder andere de door u gewenste dekking is mede verantwoordelijk voor de werkelijke kosten.

Informatie